Kiinteistönvälittäjä Tampere – Asunnon myynti

linnunpönttö kuvassa

Kiinteistönvälittäjäsi Tampereella

Kiinteistönvälittäjä auttaa elämän eri vaiheissa. Haluan olla sinun valintasi kiinteistönvälittäjäksi Tampereen seudulla!

Erilaisia asunnon myyntitilanteita

Asunto (esim. vakituinen asunto tai loma-asunto) voi tulla pieneksi, isoksi, vanhaksi, tarpeettomaksi, kalliiksi tai muuten vaan elämäntilanteeseen tulee sellaisia muutoksia, että asunto halutaan myydä. Kiinteistönvälittäjänä törmään joka päivä perikuntien omistamiin asuntoihin, yhteiselämän lopettamisen yhteydessä myytäviin asuntoihin ja erilaisiin edunvalvontatilanteisiin. Nämä ovat useimmiten harvinaisia tilanteita asiakkailleni ja asioihin liittyy paljon muutakin mietittävää kuin asunnon myynti. Asuntoasioissa osaan auttaa. Toteutan kaupat lakien ja asetusten mukaan. Kommunikoin toimeksiantajille koko myyntiprosessin ajan sovituilla tavoilla. Tiedän mitkä dokumentit tarvitaan missäkin tilanteessa ja kenelle pitää ilmoittaa asunnon myynnistä tai keneltä pitää pyytää lupa tai suostumus kaupan tekemiselle. Kiinteistönvälittäjänäsi teen työtä sinun eteesi.

Asunnon hankinta – Ensiasunnon hankinta – Kiinteistönvälittäjä apunasi

Autan asiakkaitani myös asunnon hankinnassa ja sopivien vaihtoehtojen kartoituksessa. Tyypillisin tilanne on käyttää kiinteistönvälittäjän kokemusta yhtiön papereihin ja asunnon esitteeseen tutustumiseen. Ensiasunnon ostajia autan perehtymään asuntokaupan tapoihin ja erityisesti huomioitaviin asioihin nyt ja tulevaisuudessa. Uuden asunnon valinnassa fiilikset ja mielikuvat saavat joskus liikaa valtaa. Autan asiakkaitani, jotta faktat eivät kokonaan unohtuisi. Päätoiminta-alueeni kiinteistönvälityksessä on Pirkanmaa, mutta vakiasiakkaitani autan myös Tampereen seudun ulkopuolella.

Kiinteistönvälittäjän apua asuntoasioissa

Heti kun alat miettiä vanhan asunnon myyntiä tai uuden asunnon ostamista, niin ota minuun yhteyttä. Suunnitellaan asuntosi myynti ja uuden asunnon hankinta. Aikaa on parempi olla liikaa kuin liian vähän. Silloin pystytään koko kodinvaihtoprojekti toteuttamaan sujuvasti, turvallisesti ja vältetään suuri osa vaikeuksista. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä on kumppanisi asuntoasioissa.

 

Kiinteistönvälittäjän arviokäynti ja välityspalkkiotarjous

Välittäjän arviokäynti

Asunnon myynti alkaa kiinteistönvälittäjän arviokäynnistä. Arviokäynnillä keskustelen omistajan kanssa asunnosta ja asumisen tarpeista. Kiinteistönvälittäjänäsi tutustun huolellisesti sekä asunnon omistajiin että asuntoon. Huomioin kaikki erityispiirteet ja asunnon myyntiin mahdollisesti vaikuttavat seikat. Neuvon, miten valokuvaukseen tai esittelyyn kannattaa valmistautua. Käyn läpi keskeisin osin koko myyntiprojektin dokumentteineen ja käytäntöineen. Selitän huolellisesti, mitkä asiat kuuluvat kiinteistönvälittäjän vastuulle ja mitkä omistajan vastuulle. Vahdin asuntokaupassa molempien osapuolten etuja, jotta jälkikäteisiltä vaikeuksilta vältyttäisiin. Rakennusalan kokemukseni myötä osaan neuvoa asiakkaitani kannattaako joku remontti tehdä vai jättää remontti seuraavalle omistajalle.

Kiinteistönvälittäjän välityspalkkiotarjous

Arviokäynnillä saat välityspalkkiotarjoukseni kiinteistönvälityspalveluista. Palveluihin voi sisältyä myös muuta kun pelkästään asunnon myyntipalvelut. Kiinteistönvälityspalkkion suuruus riippuu monesta eri asiasta, mm:

  • Asunnon hinta
  • Asunnon hinta suhteessa markkinahintaan
  • Asunnon sijainti
  • Asunnon kunto
  • Myynnin aikataulu
  • Potentiaalisten asiakkaiden määrä
  • Markkinoilla olevat vastaavat asunnot

 

Toimeksiantosopimus kiinteistönvälityksestä

Asunnon myyntitoimeksianto

Kiinteistönvälittäjänäsi sovin myyntitoimeksiantosopimuksessa arviokäynnillä keskustellut asiat kirjallisesti asunnon omistajan kanssa. Myyntitoimeksiannon liitteenä teen selostusliitteen. Molemmat dokumentit teen sähköisinä ja toimeksiantaja hyväksyy dokumentit pankkitunnuksillaan. Selostusliite sisältää yksityiskohtaiset tiedot sekä asunnosta että asunto-osakeyhtiöstä. Omakotitaloja tai muita kiinteistöjä myydessä huomioin erikseen sekä tontin että tontille rakennetut rakennukset. Tunnen hyvin Tampereen ja ympäryskuntienpientaloalueet, hintatason ja erityispiirteet.

Asunnon ostotoimeksianto – Kiinteistönvälittäjäsi auttaa ostossa

Jos markkinoilta ei valmiiksi löydy sopivaa asuntoa ostettavaksi, voidaan tehdä ostotoimeksiantosopimus. Kiinteistönvälittäjänäsi keskustelen kanssasi minkälaista asuntoa haet ja miltä alueelta. Yhdessä toimeksiantajan kanssa valikoin eniten kiinnostavat asunnot ja tutkin päästäänkö niistä kauppoihin omistajien kanssa. Ostotoimeksiannolla saa esiin myynnissä olemattomia asuntoja ja usein ne johtavatkin sopivan asunnon löytymiseen halutulta alueelta ja halutussa hintaluokassa.

 

Kohti asuntokauppaa kiinteistönvälittäjän opastuksella

Käytännössä kaikki myynnissä olevat asunnot ovat näkyvillä suurimmissa asuntoportaaleissa etuovi.com:ssa ja oikotie.fi:ssä. Tämän lisäksi asuntoja markkinoidaan sosiaalisen median eri palveluissa, ehkä eniten Facebookissa sen mahdollistamien mainostusominaisuuksien vuoksi. Asuntoja perinteisesti yleisesitellään yhä tänäkin päivänä. Painopiste on selvästi siirtynyt yksityisiin esittelyihin. Kun asunnosta ilmenee kiinnostusta ja päästään hieromaan kauppoja toivon, että olet valinnut neuvottelukykyisen, tuloshakuisen ja sinun etujasi herkeämättä valvovan kiinteistönvälittäjän, joka pitää sinut koko ajan tietoisena missä vaiheessa mennään. Kun saavutetaan kaupan osapuolia tyydyttävä neuvottelutulos ja dokumentoidaan sovitut asiat ostotarjouksen muotoon, on kaupan loppuun saattaminen yllätyksetöntä. Yleensä jännitystä liittyy asiaan muutenkin, anna minun murehtia osa murheistasi ja huolehtia, ettei jälkipyykkiä asuntoasioissa tarvitse pestä. Haluan olla sinunkin asuntosi myyjä, oma kiinteistönvälittäjäsi.

 

Kiinteistönvälittäjän tekemä asuntokauppa

Pyrin siihen, että asuntokaupan osapuolet tekevät kaupat huolellisesti harkiten, mutta turhia viivyttelemättä. Omistajille ja ostajilla liittyy asuntoihinsa paljon tunneperäisiä reaktioita, joita asioista perillä olevan kiinteistönvälittäjän on syytä pehmentää ja toimia osapuolien välillä puskurina. Asumisen tarpeet ja mielipiteet vaihtelevat valtavasti. Tämä ei kuitenkaan estä kauppojen syntyä, yksimielisiä ei tarvitse olla kuin kauppakirjan ehdoista. Mitä kiperämpi tilanne, sitä enemmän tarvitaan sovittelua. Tiedän, että haluat minut pitämään puoliasi omissa asuntokaupoissasi.

Asuntokaupan jälkeen

Jotta asuntokaupan jälkeinen ostokrapula vältettäisiin on asuntokauppa aina tehtävä harkiten. Yön yli nukkuminen auttaa usein. Silti mieleisen asunnon löydyttyä viivyttely on turhaa. Hyvin valmistautuneena tekee useimmiten parhaimmat kaupat.

Olet sitten ostamassa tai myymässä asuntoa, valitse kumppaniksesi ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä. Tällöin voit luottaa, että saat mitä tilaat.

 

Soita tai meilaa kun etsit kiinteistönvälittäjää Tampereen seudulta!

045 2766559
tero.naskali@remax.fi

RE/MAX Center Kiinteistönvälitys Tampere

RE/MAX Kiinteistönvälitys Suomi

Tampereen kiinteistönvälittäjät