Kiinteistönvälittäjäsi: Asuntoja korjataan hurjalla tahdilla

Asuntojen korjaukset tilasto

Rakentamisen suhdanteet muuttuvat nopeasti. Kokoan nettisivuilleni asumiseen liittyviä uutisia ja jaan niitä myös Facebookissa omilla kiinteistönvälitykseen keskittyvillä sivuillani. Autan näin asiakkaitani heidän omissa päätöksissään asuntojensa suhteen.

Korjauksia 6,6 miljardilla 2016

Tilastokeskus on koonnut yhteen tehtyjen asuntojen omistajien ja asunto-osakeyhtiöiden teettämien remonttien arvot. Vuonna 2016 remontteja tehtiin kaikkiaan huimalla summalla – yhteensä 6,6 miljardilla eurolla. Summa kasvoi vuodesta 2015 5,7 % ja yli 15 % vuodesta 2013. Omakoti- ja paritaloja korjattiin yhteensä 3,4 miljardilla, kerrostaloja 2,6 miljardilla ja rivitaloja 700 miljoonalla eurolla. Kerrostalojen korjauksista 2 miljardia kului asunto-osakeyhtiön remontteihin.

Mitä remontteja tulossa?

Asunto-osakeyhtiöiltä kysyttiin samassa yhteydessä tulevia remontteja, mitä on suunniteltu toteutettavaksi seuraavien kymmenen vuoden aikana. Kattoremontti ja julkisivuremontti on suunnitteilla noin 20 prosentilla yhtiöistä ja käyttövesi sekä viemäriremontti hiukan vähemmällä. Piha-aluetta aikoo remontoida seuraavan kolmen vuoden aikana 12 % yhtiöistä.

Linkki koko juttuun Tilastokeskuksen sivuille.

 

Jos haluat asiantuntemukseni sinunkin käyttöösi laita viestiä!

Tero Naskali
tero.naskali@remax.fi
045 276 6559
teronaskalilkv.fi