Kiinteistönvälittäjäsi: Hypo veikkaa vilkasta asuntokauppaa

Taloyhtiön remontit kuva

Kiinteistönvälittäjänäsi seuraan asumiseen ja rakentamiseen liittyviä uutisia. Näin oman asunnon myyntiä tai ostamista pohtivat saavat uutisista taustatietoa omiin päätöksiinsä. Hypoteekkiyhdistyksen Juhana Brotherus kommentoi jälleen totutun värikkäästi tämän vuoden asuntomarkkinoiden kehitystä.

Luvassa ennätysvilkas asuntokauppavuosi

Hypo ennustaa kuluvasta vuodesta tulevan vilkkain asuntokaupan vuosi koko vuosikymmenellä. Talous vahvistuu ja työttömyyden uhka todennäköisesti vähenee, joten kotitaloudet uskaltavat tehdä isoja hankintoja.

”Kasvukolmio Helsinki–Tampere–Turku nykäisee nousukaudella eroa muihin, ja pudotuspeli keskisuurten kaupunkien kesken on käynnissä”, Hypon pääekonomisti Juhana Brotherus sanoo.

Muuttoliike kasvukolmion kaupunkeihin tulee todennäköisesti vahvistumaan entisestään. Sote ja maakuntamalliratkaisut tulevat olemaan suuressa roolissa, kun muut suurimmat kaupungit taistelevat olemassaolostaan ja roolistaan tulevaisuudessa.

Asuntolainakannan Hypo ennustaa kasvavan maltillisesti parin prosentin vauhtia. Sen sijaan taloyhtiölainakanta kasvaa yli 10 %. Taloyhtiön hallituksen ja isännöitsijän osaamista tullaan mittaamaan ei pelkästään teknisesti remontteja suunnitellessa, mutta myös rahoitusteknisesti isoja remontteja rahoittaessa. Brotheruksen mukaan tavallisen omaa asuntoa ostavan perheen tuleekin olla erityisen tarkkana taloyhtiön tilaa selvittäessään.

Linkki Hypon asuntomarkkinaennusteeseen.

 

Kiinteistönvälittäjäsi Pirkanmaalla

Tero Naskali
tero.naskali@remax.fi
045 276 6559