Kiinteistönvälittäjäsi: Uusien asuntojen kauppa käy

Uudisasuntojen kauppa käy vauhdilla

Tero Naskali LKV Kiinteistönvälittäjäsi Pirkanmaalla

Kiinteistönvälittäjänäsi seuraan ja uutisoin kiinteistönvälitysalaan liittyviä uutisia nettisivuillani ja linkkaan jutut myös Facebookiin. Asuntojen hinnat kiinnostavat asiakkaita aina luonnollisista syistä. Jos harkitset asuntosi myyntiä niin ota yhteyttä, niin saat ammattitaitoni käyttöösi.

Rakennuslehden markkinakatsauksessa selvitettiin uudiskohdemarkkinan tilaa kahdeksalla alueella Pääkaupunkiseudun ulkopuolella. Viime talvena tehtiin uudisasuntojen aloitusmäärissä koko vuosituhannen ennätys, mutta maalis-syyskuussa ennätystaso ylitettiin kerralla 30 prosentilla. 2010-luvun kesiarvo ylitetään nykyisillä lukemilla peräti 70 prosentilla.

Uusien asuntojen kauppa lisääntyi vuodessa 30 prosenttia. Määrä ylittää kymmenen vuoden keskiarvon 64 prosentilla. Kuluttajien tekemien kauppojen osuuskin on kasvanut, mutta kyllä keskeinen syy todella korkealla kysynnälle on sijoittajien aktiivisuus. Uusien asuntojen myynnin osuus kaikista asuntokaupoista on sekin ennätyskorkea. Kaikista asuntokaupoista 27 % tehdään uusista asunnoista. Tämä luku ei sisällä rakennusliikkeiden suoraan isoille sijoittajatahoille myymiä kohteita lainkaan.

Asuntoja on myynnissä selvästi enemmän kuin kertaakaan 2000-luvulla. Viimeisen kymmenen vuoden keskiarvo ylittyy 39 prosentilla.

Uusien asuntojen hinnat ovat selvässä nousussa. Maaliskuusta lähtien uusien asuntojen hinnat ovat nousseet 5,2 %. Myynnissä jo olevien uusien asuntojen hintoja ei olla juurikaan korotettu, mutta uudet kohteet on hinnoiteltu selvästi edellisiä kalliimmiksi. Tässä ajassa materiaalit tai työkustannukset eivät ole juurikaan nousseet.

 

Kiinteistönvälittäjäsi Tampereella ja lähialueella

Tero Naskali LKV
045 276 6559
tero.naskali@remax.fi