Kiinteistönvälittäjäsi: Vanhojen osakeasuntojen hinnat Q4/2017

Asuntojen hinnat vuonna 2018

Haen uutisista asumiseen liittyviä uutisia ja samalla yritän auttaa omia asiakkaitani suhteuttamaan oman tilanteensa markkinoilla vallitsevaan tilanteeseen. Viimeksi eilen keskustelin yhden asunnonomistajan kanssa, joka kertoi saaneensa median välityksellä vaikutelman, että asuntojen hinnat ovat nousseet rajusti. Sitä se klikkijournalismi teettää ja totuus on joskus tarua ihmeellisempää.

Vanhojen osakeasuntojen hinnat

Tilastokeskus julkaisi tietoja vuoden 2017 viimeisen kvartaalin asuntokaupasta. Koko maan tarkastelussa hinnat pysyivät vanhojen osakeasuntojen osalta ennallaan. Pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 0,4 % ja muualla maassa laskivat 0,5 %. Vuoden kuluessa pääkaupunkiseudulla hinnat nousivat 2,8 % ja muualla hinnat nousivat 0,4 %. 2013 vuodesta lähtien vanhojen osakeasuntojen hinnat ovat pääkaupunkiseudulla nousseet 7-8 %, kun muualla Suomessa samalla aikajaksolla hinnat ovat laskeneet noin 5 %. Trendit siis osoittavat selkeästi eri suuntiin.

Uusien osakeasuntojen hinnat

Verrattuna vuoden 2017 kolmanteen neljännekseen uusien osakeasuntojen hinnat jopa hieman yllättäen laskivat koko maassa (pääkaupunkiseutu -1,5 % ja muualla -0,5 %). Verrattuna vuoden takaiseen hinnat laskivat pääkaupunkiseudulla 1,0 %, kun taas muualla hinnat nousivat 2,8 %. Kuitenkin koko vuotta 2017 tarkasteltaessa luvut ovat vähemmän yllättävät. Uusien osakeasuntojen hinnat nousivat pääkaupunkiseudulla 5,0 % ja muualla maassa 3,4 % edelliseen vuoteen verrattuna.

Joko luit?

Rakennusmääräyksiin muutoksia

Asuntoja korjataan hurjalla tahdilla

 

Kiinteistönvälittäjäsi Tampereen seudulla

Tero Naskali
tero.naskali@remax.fi
045 276 6559