Nokian asuntokauppa vahvassa vedossa alkuvuonna 2020

Kiinteistömaailman Nokian myymälässä me välittäjät seuraamme hyvin aktiivisesti asuntokauppamarkkinan muutoksia omalla toiminta-alueellamme Tampereella ja Tampereen ympäryskunnissa. Näin saamme asiakkaidemme käyttöön parhaan markkinanäkemyksen ja osaamme auttaa asiakkaitamme heidän isoissa päätöksissään.

Nokialla myynti nousussa

Nokian käytettyjen asuntojen kauppamäärä kasvoi peräti 9,9 % verrattuna vuoden takaiseen. Nokialla kehitys oli ylivoimaisesti positiivisinta, kun vertailuryhmänä on Tampere ja Tampereen ympäryskunnat. Kaikkiaan Nokialla myytiin välittäjien toimesta 442 asuntoa, joista 376 oli käytettyä ja loput uusia.

Myös hinnat nousussa

Sekä uusien että käytettyjen myytyjen asuntojen keskineliöhinnat nousivat verrattuna vuoden 2019 vastaavaan ajanjaksoon. Käytettyjen asuntojen keskineliöhinta nousi 11,0 % ja käytettyjen asuntojen keskineliöhinta nousi 2,3 %.

Myyntiajat lyhenivät

Ainoana mainitusta verrokkipaikkakunnasta Nokialla asuntojen myyntiajat lyhenivät alkuvuoden 2020 alkuvuoden aikana. Nyt keskiarvoinen asunto meni kaupaksi 95 päivässä, kun vuotta aiemmin myyntiaika oli 100 päivää.

👉 Käytettyjen asuntojen kappalemäärä +9,9 %

👉 Käytettyjen hinta +2,3 % ja uusien hinta +11,0 %

👉 Keskiarvoinen käytetty asunto Nokialla oli 96 neliöinen ja maksoi keskimäärin 174345 €

Nokialla kauppamäärä on kasvanut reilusti, keskimääräinen neliöhinta noussut ja myyntiaika lyhentynyt verrattuna vuoden 2019 vastaavaan ajanjaksoon. Asuntokauppa veti hyvin vahvasti verrattuna verrokkipaikkakuntiin.

Tero Naskali, LKV, DI, MBA | Myyntipäällikkö | Kiinteistömaailma Tampere Hämeenkatu | Kiinteistömaailma Nokia | tero.naskali@kiinteistomaailma.fi | 0503795732 | #digivälittäjä

https://www.kiinteistomaailma.fi/nokia/tero-naskali