Osakeasuntojen hinnat nousivat heinäkuussa – Lue lisää

Osakeasuntojen hinnat 07/2017

Asuntojen hinnat herättävät aina keskustelua luonnollisista syistä. Asunnossa on usein kiinni merkittävä osa varallisuudesta ja siksi sen arvon kehittymistä halutaan seurata aktiivisesti. Kiinteistönvälittäjät saavat vastata hintoja koskeviin kysymyksiin työnsä luonteen vuoksi päivittäin. Autan asiakkaitani pysymään ajan hermolla julkaisemalla asumiseen liittyviä uutisia nettisivuillani ja Facebookissa.

Tilastokeskus julkaisee puolueettomia tilastoja asuntojen hintojen kehittymisestä. Tilaston mukaan vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat koko maassa 0,3 % kesäkuusta heinäkuuhun. Edelliseen vuoteen verrattuna hinnat nousivat koko maassa 1,8 %. Viime vuoteen verrattuna koko nousu aiheutui Pääkaupunkiseudun hintojen noususta 3,9 %, muun maan hintojen polkiessa paikallaan.

Kuvaajia tarkasteltaessa on havaittavissa, että hintojen pidemmän ajan trendi Pääkaupunkiseudulla osoittaa selvää nousua ja vastaavasti muualla Suomessa suunnilleen yhtä selvää hintojen laskua. Tilastoja tulkitessa täytyy muistaa, että muuhun Suomeen luetaan Pääkaupunkiseudun ulkopuoliset suuret kaupungit esimerkiksi Turku, Tampere ja Kuopio. Näissä kaupungeissa asuntojen hinnat tuskin ovat laskeneet yleisellä tasolla kovin radikaalisti. Siten on todennäköistä, että suurimpien kaupunkien ulkopuolella hinnat ovat reilummassa laskussa.

Linkki Tilastokeskuksen sivuille Osakeasuntojen hinnat nousussa heinäkuussa.