Osakeasuntojen hinnat nousussa

Osakeasuntojen hinnat nousussa elokuussa 2017

Asuntojen hinnat kiinnostavat ihmisiä. Iso osa omasta ja lainatusta varallisuudesta on kiinni omistusasunnoissa. Sijoitusasuntojen arvojen kehitys yhtälailla vaikuttaa omaisuuden arvoon. Kiinteistönvälittäjän tehtävä asuntoa myydessä, yhdessä asunnon omistajan kanssa, on määrittää asunnon myyntihinta sellaiseksi, että asuntomarkkinat toimivat ja kohde menee kaupaksi. Toki yksittäisen asunnon kohdalla vaihtelua on paljon ja sattumallakin on oma sanansa sanottavana. Tästäkin huolimatta asuntojen hintojen yleinen kehitys antaa suuntaa myös oman asuntovarallisuuden kehittymiselle.

Vanhojen osakeasuntojen hinnat nousivat 0,7 % heinäkuusta elokuuhun siirryttäessä. Pääkaupunkiseutu edelleen vetää positiivista kehitystä ja siellä hinnat nousivat 1,1 %, kun koko maassa hinnat nousivat 0,3 %. Verrattuna edelliseen vuoteen hinnat nousivat Pääkaupunkiseudulla 2,6 % ja muualla maassa 0,3 %

Tampere on yksilöity tilastoissa omana mittausyksikkönään. Heinäkuusta elokuuhun Tampereen vanhojen osakeasuntojen neliöhinnat nousivat 1,2 % ja verrattuna vastaavaan ajankohtaan vuosi sitten hinnat nousivat Tampereella prosentin. Tampereella myydyn vanhan osakeasunnon keskineliöhinta oli elokuussa 2356 €.

Hanki paras kiinteistönvälittäjä käyttöösi!

Tero Naskali
tero.naskali@remax.fi
045 276 6559