Rakennuslupien määrä laskussa

Rakennuslupien määrä kuvaa hyvin rakentamisessa vallitsevaa suhdannetta. Rakentamisen suhdanteet taasen ainakin lähihistoriassa reagoivat nopeasti ja voimakkaasti talouden yleisessä ilmapiirissä ilmenneisiin signaaleihin. Kokoan nettisivuilleni asumiseen liittyviä uutisia ja jaan niitä myös Facebookissa omilla kiinteistönvälitykseen keskittyvillä sivuillani. Autan näin asiakkaitani heidän omissa päätöksissään asuntojensa myynnin tai ostamisen suhteen.

Myönnettyjen rakennuslupien määrä on laskenut 11,7 % verrattuna vuoden takaiseen vastaavaan ajankohtaan. Asumiseen myönnetyt rakennusluvat olivat edelleen kasvussa ja koko tilasto painui miinukselle teollisuus- ja varastorakentamisen sekä julkisten palvelurakennusten vähäisen lupamäärän vuoksi. Asumistarkoitukseen myönnettiin lupia 7,4 % enemmän kuin vuosi sitten. Kappalemääräisesti rakennuslupia myönnettiin touko-heinäkuussa yhteensä 12.909 asunnolle.

Käynnissä oleva rakennustuotannon volyymi oli touko-heinäkuussa 10,1 % vuoden takaisesta. Asuinrakentamishankkeita aloitettiin peräti 22,8 % enemmän kuin vastaavalla ajanjaksolla 2016.

Linkki Tilastokeskuksen sivuille rakennuslupien määrästä.

 

Ota yhteyttä niin alan auttaa myös sinua asuntoasioissasi?

Tero Naskali
tero.naskali@remax.fi
Puh 045 276 6559