Suomen ensimmäinen Uudiskohdemestari-kurssi valmistui

Uudiskohdemestarikurssin valmistuneet kuvassa

RE/MAX -ketju järjesti 2017 alkuvuoden aikana Suomen ensimmäisen Uudiskohdemestari -koulutuksen, jonka valmistumisjuhlia vietettiin keskiviikkona 8.11.2017 RE/MAX:n pääkonttorilla Helsingissä. Sain olla ryhmässä mukana ja vaikka uudisrakentamisesta on omakohtaistakin kokemusta, niin paljon uutta tietoa tarttui kurssin aikana matkaan hyödynnettäväksi.

Vierailevat luennoitsijat käsittelivät uudiskohderakentamista mm. eri kokoisten rakennusyritysten, kuntien virkamiesten, alalla toimivien juristien, rahoituslaitosten ja rakennusten kuntoja tutkivien tahojen näkökannoilta. Skaala oli siis melkoinen ja erityisen poikkitieteellinen.

RE/MAX:n puolesta Pekka Ronkainen oli koko koulutuksen isä ja vakuuttavaa taustatukea Pekka sai Markku Välimäeltä, joka päätyönään vastaa ketjun laajentumisesta ja rakennusliikeyhteistyötä. TAKK:n puolesta kurssia veti Anna-Maija Eskola.

Päätöstilaisuudessa kuulimme rakentajayritysten puheenvuorojen lisäksi neljä oppilasesitystä kurssin aikana tehdyistä opinnäytetöistä. Sain esitellä oman työni koko ryhmälle Teemun Kirjosen, Keijo Braggen ja Rene Messia de Pradon lisäksi.