Tampereen seudun asuntomarkkinakatsaus 2018

Asuntokauppa tampere

Tampereen seutu (Tampere, Ylöjärvi, Nokia, Pirkkala, Lempäälä, Kangasala) vahvisti vuonna 2018 asemaansa Suomen kakkostalousalueena. Julkisten hankkeiden vanavedessä seudun asukasmäärän kasvun odotetaan olevan yli 4000 asukasta vuosittain 2040 asti, jolloin asukasmäärän arvioidaan olevan 480 000.

Kokonaisuutena asuntokauppa kävi samalla tasolla kuin 2017. Uudisasuntokauppa jatkoi erittäin korkealla tasolla, kuitenkaan enää kasvamatta.

Keskimääräinen asuntokoko Tampereen seudulla

Tampereella keskimääräinen myyty asunto oli 63 neliöinen ja uutena myyty 44 neliöinen. Tampereen ympäryskunnissa asutaan selvästi isommissa asunnoissa. Kaikki myydyt asunnot huomioiden keskimääräinen asuntojen koko vaihteli Nokian 81 neliöstä Kangasalan 86 neliöön. Vain uutena myydyissä koot vaihtelivat Tampereen ympäryskunnissa Lempäälän 52 neliöstä Kangasalan 68 neliöön.

Yhteenvetona on todettava, että Tampereen seudulle rakennetaan paljon ja on syntymässä jopa täysin uusia asuinalueita. Samalla Tampereen ympäryskuntien keskustoja tiivistetään oikeastaan kaikissa ilmansuunnissa. Tampereella täydennysrakentaminen alkaa todennäköisesti nousta merkittävämpään rooliin.

Isoja julkisia hankkeita Tampereen seudulla

Tampereen seudulla on jo toteutunut, on menossa ja on vielä suunnitelmissakin mittaluokaltaan valtavia julkisia hankkeita. Hankkeet omalta osaltaan pyrkivät varmistamaan Tampereen seudun vetovoimaa ja samalla huolehtivat infrastruktuurin perässä pysymisestä, kun väkimäärän oletetaan kasvavan. Merkittävimpiä hankkeita Tampereen seudulla:

  • Rantaväylän tunneli
  • Rautiotietyömaa 1. ja 2. vaihe
  • Tarastejärven jättenpolttolaitos
  • Sulkavuoren jätevedenpuhdistamo
  • Toinen kehä Pirkkalan lentoasemalta Sääksjärven ja Ruskon kautta Kangasalle
  • Ympäryskuntien keskustoja tiivistetään voimakkaasti
  • Eteläpuisto, Tesoma, Lamminrahka, Nanson tehdasalue, Lempäälän keskusta, Lielahti Niemen alue jne.
Tero Naskali – Remax
Kiinteistönvälittäjäsi Tampereen seudulla
Tero Naskali, LKV, DI, MBA tero.naskali@kiinteistomaailma.fi
Puh. 0503795732